Klik Ya..:)

Tuesday, March 23, 2010

Takutnya..Sempat ke kita nie??

a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun...sekarang sudah 1439 = 1426 + 13 tahun hijrah... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi..
Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi...
Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065... .

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007...Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062... .

Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066... .
Wallahu'alam...
Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah Hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun... Cubalah anda kirakan sendiri...

25 comments:

  1. salam...
    semoga kita sama2 menuju ke jalan yang di redhai Allah...

    ReplyDelete
  2. sekarang ni pon dorg tgh giat jalankn pengaruh ilumintai

    ReplyDelete
  3. informasi yg bermanfaat..hope umat islam sdar dan perbaiki diri sblm terlambat..

    ReplyDelete
  4. yang ader post pasal fom dengan illuminati atau freemason..tlg dedahkan ye..masyarakat kita semakin terpesong..:)

    ReplyDelete
  5. salam..sama2 la kte memperbaiki diri ke arah yg lbh baik dan di redhai ALLAH SWT.. :)

    ReplyDelete
  6. semoga kita semua bersedia...esok lusa mungkin ajal kita....

    ReplyDelete
  7. salam..
    tiada guna bagi kita memperdabatkan tarikh berlaku nya kiamat nih.. hanya tuhan saja yang tahu bila akn berlaku kehancuran yang maha dasyat ituh.. kita hanyalah hamba yg lemah n hina disisi nya.. lengkapkn lah bekalan unuk kita gunakn di akhirat kelak... selamat beramal!!! assalamulaikom~

    ReplyDelete
  8. info yg bgus..smoga kita sume sama2 mpersiapkan dri utk bekalan di akhirat nti =)

    ReplyDelete
  9. ada dpt email ni beberapa thn lepas.

    ReplyDelete
  10. apa2 pun kita kene sedia selalu dengan bekalan yang cukup...ntah esok lusa x kiamat lagi pun kita dah d seru mengadap-Nya

    ReplyDelete
  11. salam...

    pagi2 nie baca artikel awk mmg rsa seribu keinsafan...semoga kita semua mendapat pertunjuk dan hidayah dari artikel ini...

    ReplyDelete
  12. salam..

    n3 yang menarik untuk dihitung dan difikir-fikirkan, ditimbang terima baik buruk apa yang bakal kita bawa ke alam yang kekal nanti...

    ReplyDelete
  13. owh tidak.. sempat kah aku??

    ReplyDelete
  14. erk? festaim masuk blog ni kena topik seram la plk. huhu alamk. mcm mne ni..

    ReplyDelete
  15. hadith sahih ke?, tapi apa yang terjadi ketentuan Allah.

    ReplyDelete
  16. xde ape yg pernah terlambat kalau sekarang kita memulakan...sesuatu yg tertangguh2 itu..itulah keterlewatan utk kita

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum..

    semoga kita semua dilindungi Nya daripada fitnah akhir zaman..

    info yg bagus.. =)

    ReplyDelete
  18. tq bagi info ni..semoga kta sempat membuat persediaan utk menempuh alam lain selepas ni

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. yup! ked sokong gila ngan akulah superman..
    sesungguhnya kepada Allah jualah kita dikembalikan :)

    ReplyDelete
  21. Tambahkan bekal utk akhirat..tu yg paling utama..semoga kita tidak tergelincir di penghujungnya..

    Salam Ukhwah! :)

    ReplyDelete
  22. aaaa. penah baca jugak.
    tak tau nak cakap apa.
    sama2 kita tambahkan apa yg tak cukup.
    :)

    ReplyDelete
  23. salam
    subhanallah
    moga kita cepat
    bangun dari lena

    ReplyDelete